Concentració 23M contra la LOMQE

 

AL dia d'avui, dies després de l’aprovació de la nova llei d’ educació, tornem a expressar la nostra indignació i el nostre rebuig a una norma que podem catalogar d’ infàmia en el context dels serveis públics en general i de l’ensenyament en particular.

El text del ministre Wert és un atac directe contra els drets socials guanyats amb tant d’esforç durant els anys d’aquesta ja exigua democràcia. A més, està dissenyat conscientment en un context de dissolució de l’estat de benestar en tots els àmbits. Una desfeta fonamentada en les polítiques neoliberals, i contrària als interessos de la classe treballadora i dels col·lectius més febles.

Rebutgem, a més a més, la idea recurrent de que cada nou govern, sense cap tipus de consens, empre l’educació com una eina publicitària, al servei dels seus interessos particulars de partit, i sense tenir en compte, de manera deliberada, allò més important: LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT.

Els treballadors de l’ Ensenyament Públic, doncs:

NO ACCEPTEM I ENS ENFRONTEM a una llei imposada, esbossada en les cavernes del passat més reaccionari i mancada de l’opinió dels professionals que tots els dies vivim i sentim la realitat en les aules. Volem participar-hi.

DENUNCIEM el model educatiu que s’ ens ofereix, fonamentat en la desestabilització, l’enfrontament, la competitivitat, la selecció, la segregació, l’adoctrinament i la centralització espanyolitzadora.

FEM PALESA LA NOSTRA INDIGNACIÓ amb les ingerències de l’Església Catòlica i l’empresa privada al món educatiu, perquè pensem en una escola laica i lliure de càrregues del passat i de models neoliberals.

ENS OPOSEM als acomiadaments massius de professors interins, a les provisions de professorat amb retards calculats, als increments impossibles de les ràtios i a la supressió irresponsable de grups.

VOLEM un sistema educatiu que siga garant de la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans i ciutadanes.

DEFENSEM la participació activa i la presència decisòria dels membres de la comunitat educativa en la vida diària dels centres i en les decisions pedagògiques i organitzatives.

DESITGEM un currículum on es respecten els drets lingüístics de l’alumnat i de la ciutadania possibilitant i normalitzant els programes en valencià declinant el seu disseny en cadascuna de les comunitats educatives sense imposicions de la inspecció.

 

CREIEM:

EN L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA SEUA MILLORA, NO EN LA SEUA VENDA.

EN UNA ESCOLA LLIURE per a TOTS I PER TOTES.

EN UNA ESCOLA ÌGUALITÀRIA, PARTICIPATIVA, DEMOCRÀTICA, INCLUSIVA I AMB RESPECTE PER LA DIFERÈNCIA.

EN UNA ESCOLA LAICA I NETA D’ INTROMISSIONS INTERESADES.

EN UNA ESCOLA QUE DEFENSE el VALENCIÀ.

AIXÍ, DONCS, EN UNA ESCOLA DE QUALITAT.

TOTS JUNTS ATUREM LA LOMQE!!!